Nej Chistopher... det är inte vad jag är ute efter

Christopher skriver:
Jag hoppas man får tycka vad man vill i alla partier, även hos moderaterna. Annars är det ju en direkt inskränkning av åsiktsfriheten. Men det kanske är vad de är ute efter?

Det är inte alls vad jag är ute efter. Jonnys kommerntar var något cynisk... och vad jag förstår en kommentar om ett parti som byter åsikt lika ofta som vi normala människor byter kalsonger. Exempelvis fastighetsskatten och privatisering av sjukhus.

Vad jag undrar är hur en allians där man inte ens är överens inom partierna ska klara av att regera tillsammans.

Det är slut på studiecirklarna nu...

"Man får tydligen tycka vad man vill i det här partiet numera"

"Man får tydligen tycka vad man vill i det här partiet numera" Sa Jonny Magnusson, fd partisekreterare för Moderaterna, i torsdags innan den regionala sjukvårdsdebatten i SVT. Säger väl en del om den så kallade sammanhållning som finns inom alliansen.

En allians som för övrigt inte ens är överens om grunderna för sjukvårdspolitiken. Nämligen hur sjukvården ska organiseras.

Valrysare? Marita Ulvskog bör ges chansen att skaffa nytt jobb...

Oavsett valreultatet ikväll... Som tycks bli en rysare på alla tre nivåer. Göteborgs stad kanske är undantaget där vi tycks ha ett starkt stöd bland väljarna. Situationen var densamma i Västra Götalandsregionen för en vecka sedan, men sen bestämde sig Göteborgsposten för att varje dag under en vecka tala om för befolkningen att sjukvården i allmänhet och förlossningsvården i synnerhet är den sämsta i världen och direkt livsfarlig... så jag känner mig inte lugn. Imorgon är jag ganska säker på att det kommer en artikel om att den medicinska säkerheten är god inom förlossningen i Göteborg. Något som GP har kännt till sedan i torsdags, men vägrat att publicera. Det verkar som om GP tycks tycka att det är etiskt att skrämma blivande föräldrar för att göra det möjligt att bryta den oheliga alliansen i Västra Götalandsregionen.

Tillbaks där jag började... oavsett valresultat ikväll så bör Marita Ulvskog ges möjligheten att skaffa nytt jobb. Som chef för 68:an och därmed ansvarig för partiets valrörelse har hon begått ett av de allra grövsta misstagen man kan göra. Hon har lämnant partiets ursprungliga valstrategi. Att under de två sista veckorna lägga så mycket energi på ett patetiskt folkparti har inte skadat någon annan än vårt eget parti. De två veckorna hade behövts för att slå sönder alliansens vackra fasad - med POLITIK.

Blir det en valförlust ikväll vilar ansvaret tungt på Marita Ulvskog.



Herrskap och tjänstefolk

Reinfeldt betalar 40% mindre än vad kollektivavtalen medger för sin barnflicka.

Samtidigt sitter Maud och pratar i fyran om hur staten ska subventionera en våldsam städkarusell där alla ska städa åt alla. VEm målar hos målaren frågade Maud? Förmodligen han själv är väl det enkla svaret.

DEt är tydligare än på bra länge hur den borgerliga alliansen står för en politik där de rika ska få rabatt för att de fattiga ska städa hemma hos dem.

Och Maud - hon lever fortsatt i sin egen värld och tror att man vinner val genom att gråta och le lite falskt...



3 i en = 7

Tänkte börja ett litet nytt tema. Obegripliga och korkade TV-reklamer.

Först ut är Finish Power Ball.

Det jag inte förstår är hur 3 i 1 kan innehålla 7 powerfunktioner???

Kan någon förklara?

Är han gammal och trött Josefsson?

SÅ nu har det varit. Josefssons fruktade valdokumentär. Inte kom han med något nytt.

 Alla vet att Persson inte är en ängel. Den allmänna bilden är att han är en buffel.

 Alla vet att han bygger en herrgård. Det är till och med allmänt känt att hur mycket han har lånat och vilken ränta han betalar.

Inga nya avslöjanden - jag blev nästan lite besviken...

Istället visar han mest ett hopkok med klipp från gamla dokumentärer som han har gjort. Är han gammal och trött Josefsson?

Persson vann på KO...

.. i jobbdebatten.

Tyvärr så slarvades hela segern iväg under sjukvårdsdebatten som jag tycker fick en helt obegriplig ingång. Vi saknar ju inte direkt sjukvårdspolitik. Vi för en sjukvårdspolitik som vi är stolta över. Ändå valde han enbart att föra fram faran med spekulationer på sjukvård på den svenska börsen. Vilket i och för sig är riktigt och intressent.

Varför nämndes inget om att moderaterna vill höja högkostnadsskyddet på både sjukvård och läkemedel så att de som behöver vård ofta ska få betala mer.

Varför nämndes inte att vi föredrar en modell där sjukvård ges efter behov istället för att de som har råd med en privat sjukförsäkring ska få gå före i köerna till den sjukvård som vi gemensamt finansierar via skatt.

Varför nämndes det inte att vi vill stärka den förebyggande tandvården medans moderaterna bara vill värna privattandläkarnas inkomster.

Varför nämndes inte att vi vill ha vårdvisare so m hjälper de som har störst behov av sjukvård att hitta rätt, medans moderaterna vill ha vårdköpare som ska köpa privat vård åt dem och tvinga dem att bli en aktör på en vårdmarknad.

För mig är det obegripligt att Persson och hans rådgivare slarvade bort debatten på det viset.


Svaret är expressen

... och tydligen Niklas Svensson.

http://www.expressen.se/index.jsp?a=676071

Ska nu bli intressant och se hur länge Leijonborg sitter kvar som partiledare. ´Gör folkpartiet ett dåligt val så kan han svgå av den anledningen. Om det går bra för alliansen - vem kan ha en minister som skyddar brottslingar?

Det tycks inte finnas någon möjlighet för Leijonborg att sitta kvar.


Vilken tidning har begått lagbrott?

Det är en praktfull skandal som nu uppdagas inom Folkpartiet. Det är också tråkigt att LEijonborg inte tycks förstå vidden av det hela och hela tiden försöker skyla över det med att det ligger i Socialdemokraternas syfte att förstora historien. Vilket skitsnack, men det ligger helt i linje med Leijonborgs vanliga strategi att skylla allt på sossarna, allt från barn som pratar i mobiltelefon på lektionen till naturkatastrofer på andra sidan jorden.

Men...

... det som jag nu undrar är vilken tidning det är som har begått samma lagbrott som folkpartiet då en journalist tydligen fått tillgång till inloggninguppgifterna och enligt folkpartiet själv har använt dem.

Kommer någon tidning att ställa dessa besvärliga frågor - eller är det så att journalister i alla lägen måste hålla varandra om ryggen.


klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,

klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick, klick,................

Så lät det hemma hos de moderata valarbetarna igår...

och de lyckades bra....
http://www.aftonbladet.se/vss/val2006/story/0,2789,881433,00.html

Skandalöst att kvällstidningarna gör artiklar på sina egna webbundersökningar...

Kärnkraft billigt???

Det har länge hävdats att kärnkraft är billigt. Det är kanske dags att omvärdera den åsikten nu?
De senaste elprishöjningarna har skett enbart på grund av vårt allt för stora behov av kärnkraft.

Eller tror kärnkraftskramarna att regeringen har stängt av fyra reaktorer bara för att jävlas...?

Maud lever i en egen värld

Skaffa städhjälp istället för att köpa godis var Mauds råd till stressade barnfamiljer.

http://www.aftonbladet.se/vss/val2006/story/0,2789,880330,00.html


DEt är alt mer uppenbart att Maud lever i en värld som de allra flesta inte lever i. För de allra flesta i landet handlar det inte om antingen eller. För de allra flesta finns inte ens möjligheten att prioritera bort godis för att kunna köpa städhjälp. Senare under kvällen fick hon den kloka frågan om vem som ska städa hemma hos städerskan. Mauds svar blev att hon kan köpa städhjälp som alla andra.

I Mauds värld städar vi alla hos varandra och betalar för det genom skattesubventioner från staten. I Mauds värld ger det tillväxt...

Hur sedan ungdomar utan kollektivavtal eller anställningstrygghet ska kunna betala för städhjälp är fortfarande en gåta....