Äganderätten inte alltid så viktig?

Jag som trodde att moderaterna värnade äganderätten. Det gäller tydligen inte allt...

Den moderata riksdagsledamoten Karl Sigfrid skriver i
DN att upphovsrättslagarna bör avskaffas och fildelningen ska släppas fri.

Vad skönt. Nu kanske vi slipper moderat gnäll när deras marker görs till naturreservat.

Stort grattis Jytte!

Grattis Jytte till ordförandeskapet!

Se nu till att SSU syns i den politiska debatten. Återuppliva den viktiga frågan om egenmakt - viktigare än någonsin nu under den borgerliga regeringen. Och se framförallt till att alla distrikt - även de små - har möjlighet att bedriva en god verksamhet.


Laila eller Jytte?

Idag väljer SSU ny ordförande. Som före detta SSU:are försöker jag hålla mig borta från den interna debatten och låta bli att ha en massa synpunkter... i alla fall offentligt.

Jag har under morgonen suttit och lyssnat på debatten inför ordförandevalet. Det är bara att konstatera att det är två kompetenta och kloka ordförandekandidater. Men de har båda två sina brister och fördelar.

Laila:
+
Käck och glad. Organisatoriskt rätt för SSU.
- Väljer de enkla politiska frågorna. Kommer följas av medlemsfusket inom SSU

Jytte:
+
Politiskt stark. Kan ta SSU från skandalperioden.
- Står för den så kallade 1/1 lösningen där ledamöter och ombudsmän kvoteras mellan höger och vänster, vilket enligt min mening förlamar SSU politiskt. Organisatoriskt fel.

Jag hoppas att det blir Jytte som blir vald. Dels för att jag tror att hon är den som bäst kan ge SSU en politisk profil igen, men också för att SSU behöver bli kvitt fuskstämpeln. Det krävs dock att Jytte bryter banden med sitt SSU-distrikt och bygger upp en stark organisation runt omkring sig centralt så att hela SSU får möjlighet att bygga en stark verksamhet, även de små svaga distrikten.

Inte lätt med tonåringar

Rudolph Giuliani har det uppenbart inte lätt med sin dotter.

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1135414,00.html

Avslöjandet kom efter att Caroline Giuliani hade gått med i en grupp som stöd för Barack Obama på communityn Facebook. Hon beskrev sig tydligen som liberal dessutom. Av ren nyfikenhet gjorde jag en sökning på henne på facebook och kunde konstatera att hennes liv i det offentliga har tagit slut :-).

Det är inte lätt att vara en presidentkandidats dotter...

Konsten att posera

image9

Låt mig få sola ifred!

image10

Vad ska man annars använda en antik musikspelare till?

Dags att jobba igen...

Efter fem veckors semester är det dags att börja arbeta igen. Det är lite lustigt egentligen när man arbetar med politik. Under fem veckors ledighet är det enda som händer egentligen någon form av masshysteri på Gotland. Sen dör den politiska diskussionen.

Jag gissar att den här veckan också blir ganska lugn. Men nästa vecka lär det braka loss.

I vrigt så funderar jag faktiskt på allvar att bli lite mer aktiv igen med mitt bloggande. Jag kanske har något vettigt att säga emellanåt trots allt :-). Jag tänker dock bli något mer introvert och skriva mer om mina bravader i löparspåret, om katterna och annat som inte rör politik.