Infiltratörer från höger

"Kristdemokrat försökte spionera på SSU" går att läsa i Aftonbladet idag. Som gammal SSU:are har vi alltför god erfarenhet av infiltration. Oftast har den dock kommit från vänster och har haft som syfte att ta över rörelsen. Men det finns undantag och ett av dem har jag själv varit med om när jag var ordförande för SSU i Trollhättan. Då var det en MUFare som infiltrerade oss. Han var till och med och sände radio tillsammans med oss. Han var kanske inte den mest intelligenta - det som väckte våra misstnakar var nämligen att han satt och kladdade MUF på duken i i radiostudion.

Hans handlingar var väl i sig inte så farliga. Han hade snott några protokoll från våra klubbar, där det bland annat gick att läsa ut att vi hade sjungit nationalsången med byxorna neddragna (man kan inte alltid kräva att 18-åringar ska vara mogna). Det hela avslutades helt enkelt att vi tog in honom i ett rum, satte lite inspirerat från polisserier i TV en lampa i ansiktet på honom varefter han erkände.
 Vad hände med våran infiltratör i SSU. Han blev naturligtvis utesluten som medlem och senare slutade han även i MUF för att senare bli ordförande för LUF (liberala ungdomsförbundet) i Trollhättan. Senast jag såg honom så sålde han korv i Vänersborg...

Zoltan Lehel tänker rösta på Socialdemokraterna!

Zoltan Lehel, spelande tränare för Cassiopeja sa i dag i en intervju att han tänker rösta på socialdemokraterna.

- Jag är uppväxt i Rumänien. Ett mycket fattigt land utan fungerande välfärdssytem. Den modell som Socialdemokraterna står för i Sverige skapar trygghet, och trygghet skapar kreativa människor, säger Zoltan Lehel. Kreativitet är ett måste för ekonomisk hållbar tillväxt där allt fler blir sysselsatta.

Trebarnsfadern Zoltan Lehel är nöjd med de reformer som presenterades i det socialdemokratiska valmanifestet.

- Att avgiften för det tredje barnet i förskolan tas bort plus den stora tandvårdsreformen skapar utrymme i plånboken för de som har det allra sämst.

Han menar att det moderata alternativet är skrämmande.

- Bort med tryggheten för de arbetslösa, införande av en speciell pensionärsskatt, marknadsanpassad sjukvård och höjda avgifter inom sjukvården är inget som gör människan trygg. Varför ska moderaterna alltid sparka på de som redan ligger?


Bloggutmanad

Jag har blivit utmanad av min kollega Alexander Sofroniou att svara på följande frågor. Även om jag är allmänt skeptisk till alla former av kedjebrev, vilket det här får anses vara, så kan jag inte låta bli att ändå svara på frågorna.

Fyra arbeten jag har haft i mitt liv:
Svarvare
Valombudsmna för SSU Norra Älvsborg
Politiskt sakkunnig på miljödepartementet
Politisk sekreterare för socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen

Fyra filmer jag kan se om och om igen:
Den vita filmen
Life of Brian
Äppelkriget
O brother where are thou ( har i och för sig bara sett den en gång)

Fyra låtar jag gärna hör:
Lou Reed - Ecstasy
Lou Reed - Who Am I (Tripitena's Song)
Joy Division - New dawn fades
Morrissey - Now my heart is full

Fyra städer jag har bott i:
Trollhättan
Alingsås
Uddevalla
Göteborg

Fyra tv-serier jag gärna ser:
South Park
Rome
The Simpsons
Frasier

Fyra ställen jag vill åka till:
Galapagosöarna
New York
Indien (nu kommer klara bli förvånad)
Japan

Fyra webbsidor jag besöker dagligen:
Hattrick
Aftonbladet
Socialdemokraterna
Dagens fågel

Fyra ställen där jag trivs:

Hemma
Rover (fortfarande stans bästa pub)
I en segelbåt
Replokalen

Fyra personer jag vill träffa:
Lou Reed
Hillary Clinton
Madonna (hon är trots allt ganska tuff)
Tony Blair

Fyra personer jag vill utmana att svara på enkäten:
Nää, det struntar jag i...

Fredrik Reinfeldt - en falsk politiker

Jag trodde faktiskt inte att valet skulle bli så smutsigt som många har befarat. Efter gårdagen har jag ändrat min uppfattning.

I aftonbladet stoltserar moderatledaren stolt med sin svarta lista. En lista över de så kallade skandaler som Reinfeldt tycker är det viktigaste att prata om under valet.

http://www.aftonbladet.se/vss/val2006/story/0,2789,873852,00.html

I SVT:s program om det socialdemokratiska valmanifestet avbröt han ständigt Göran Persson och svarade på alla frågor att Persson enbart pratar om moderaternas politik.

Igår presenterade sig också hemsidan maktmissbruk.se. Av en slump har den samma budskap som moderatledaren.

Det är dags nu att Reinfeldt faktiskt bör svara på frågorna om varför det är de utsatta som ska betala för de skattesänkningar moderatledaren lovar. Det är också dags att moderatledaren någon gång står upp för det han tycker och inte ändra uppfattning så fort hans förslag kritiseras.

Frågan är om svensk politik någonsin har upplevt en så falsk partiledare som Fredrik Reinfeldt?

Så var det med den överenskommelsen...

Efter att mupparna (som Bodström så passande beskriver högerpaktens partiledare) presenterat en uppgörelse om fastighetsskatten är det många med mig som har funderat över hur det ska finansieras.

Idag när Fredrik Reinfeldt gjorde ett försök att besvara frågan blev det tydligt att det inte längre finns en uppgörelse.

http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=916827