Regeringen vågar vägra pengar!

Det är skönt att man har regeringens stöd :-)


http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,726601,00.html

Våga vägra pengar!

Värdetransporterna är igång igen! Den akuta kontantbristen och farhågorna från handeln om förlorade inkomster är över för den här gången. Vad har vi lärt oss?

  1. Att det är rubbat med avgifter när man använder kort?
  2. Att man borde ha avgifter för dem som använder kontanter?
Troligtvis inte. Det finns fortsatt någon form av kärlek till sedlar och mynt som för mig är obegriplig. En kärlek som inte bara kostar i form av hantering av dem, utan även i mänskligt lidande på grund av ökad rånrisk i butiker och även vid pengatransporter.


Jag längtar efter den första butiken som bara accepterar kort som betalningsmedel.


Look it coming right for us!

Idag diskuteras bland annat rovdjursfrågan. Tidigare under veckan har vi lärt oss att minkar är det som skapar tillväxt i Sverige med mera.

Varje gång jag hör den nyanserade rovdjursdebatten, speciellt när det handlar om rätten att skjuta i självförsvar, så kommer jag att tänka på en episod från den samhällspeglande tecknade serien South Park där dee två gamlade ärrade, något vrickade, Vietnamveteranerna är ute och skjuter alla former av djur med alla former av vapen. Där slutligen ett litet sött rådjur, eller en hjort eller vad det var tittade fram bakom ett träd. Den ena av dem ropade "look it coming right for us!" varav den andra sköt den söta lilla varelsen med ett granatgevär.

Varför skriver jag om det? Jo för det finns en konstig debatt där vargmotståndarna, och även vissa viltvårdar, hävdar att tjuvjakten på varg skulle minska om rätten till nödvärnsjakt utökades. Jag tror tyvärr att tjuvjakten ersätts med en ganska omfattande "look it coming for us - jakt". Då kan vi glömma 500 målet och vi kan glömma vargen som en naturlig del av den Svenska faunan.

Hur gick det då? Kongressen var klok.... Vargen kommer finnas ett tag till.