Samma gamla syste(m)skifte

För en vecka sedan presenterade moderaterna i Västra Götalandsregionen sin budget för 2007. Något skadeskjutna av att ha suttit i opposition och beskådat en framgångsrik majoritet bestående av Socialdemokraterna, Folkpartiet och Centerpartiet, gör man ett tafatt försök till att skapa en borglig allians i Västra Götaland.

Resultatet är något schizofrent, om man får använda ett sådant uttryck. Dels har man kopierat text rakt av från den nationella överenskommelsen som högerpakten har kommit överens om när det gäller hälso- och sjukvård, för att på nästa sida i budgeten fortsatt kräva att staten driver sjukvården och att pengarna fördelas med ett försäkringsbaserat så kallat patientvalssystem.

Patientvalssystem är inte något nytt förslag från moderaterna. Förslaget har funnits med från Carl Bildt via Bo Lundgren över till en mjukare formulerad variant i kameleonten Fredrik Reinfeldt. I en motion från Cecilia Widegren 2002 föreslogs regionen bli ett försöksområde. Vårt gemensamma svar från den politiska majoriteten var då likt nu att:

"sjukvården ska ges efter behov och vara solidariskt finansierad. En behovsbaserad hälso- och sjukvård är den enda modell som lever upp till en jämlik behandling av patienterna. Den modell som motionären förespråkar är inte en behovsstyrd vårdmodell utan en efterfrågestyrd modell. Prioriteringar och bedömningar skulle riskeras att göras utifrån ett ekonomiskt perspektiv istället för ett medicinskt behovsbaserat perspektiv."

Samma gamla systemskifte nu som då.


Jag slog Håkan Mild !

Postat av: Alexander Sofroniou
Ett av två mål är minsann inte illa. Särskilt inte när det andra målet bara missades med tre ynka minuter.

Jag är nöjd - och har två dagar efter målgång fortsatt en satans träningsverk i låren. Vilket jag förstår efter att ha sett den här bilden som min syster tog på mig 200 meter före målgång. Armföringen är också intressant... ser ut som en tiggande hund.


24626-8


Till sak.  Som uppväxt i Trollhättan är ett av mina stoltaste idrottsliga ögonblick när jag för en herrans massa år sedan som 12 eller 13-åring gjorde en turlig tunnel på Håkan Mild. Nu har jag gjort det igen! Jag besegrade legendaren med tre minuter! Stolt och lite nöjd :-)


1 av 2 mål uppnådda

Ok.. det är väl dags att börja skriva lite igen. Har varit något lat de senaste månaderna. Inte för att det har varit någon brist på åsikter... Men jag mjukstartar lite med något ickepolitiskt.

Jag har idag avklarat mitt andra Göteborgsvarv. Jag hade två mål.

1. klara tiden 1.30 - förra året gjorde jag 1.44
2. bli topp tre Patrik Johansson - förra året var jag sexa i denna fantastiska kategori

Det ble 1.33 och en tredjeplats... så jag får väl vara halvnöjd. Underbart löpväder var det i alla fall!