Rättighet att ha barn??

Karin skriver:
Att vi ska jämställa homosexuella och heterosexuella verkar alla vara överens om. Hur det ska gå till att låta homosexuella män som inte heller på biologisk väg kan få barn blir då en fråga. Ska vi tillåta surrogatmammor?

2005-okt-12@ 21:18:57

Frågan är löst om vi är överens om att ha ett barn inte är en rättighet. Blir svårare om vi anser att barn är en rättighet. Gissar att surrogatmammor redan existerar. Frågan är om det det ska finansieras med skattemedel? Tror dock att det största problemet är att hitta en surrogatmamma. Jag menar även här att riksdagen har fattat beslut som gör det till en rättighet att ha barn. Nämligen att homosexuella par har rätt att adoptera. Det blir en feldiskussion när frågan görs till en vårdfråga.

Kommentarer
Postat av: Karin Engdahl

Ja, surrogatmammor existerar men inte på samma sätt som spermadonatorer som slipper att vara föräldrar i laglig mening. Homosexuella kvinnor blir båda föräldrar eftersom befruktning som sker på sjukhus gör att pappan går att ta reda på för barnet men han blir inte underhållsskyldig ens om mammorna går isär. Surrogatmammor som inte sedan vill vara mammor i lgaens mening är inte tillåtet i Sverige, det var detta jag menade med min luddiga kommentar tidigare.

2005-10-13 @ 22:12:30
Postat av: Anonym

FEL - Det är ingen rättighet för homosexuella att adoptera lika lite som det är en rättighet för heterosexuella. Lagändringen säger att homosexuella har rätt att PRÖVAS som adoptivföräldrar. De homosexuella måste således genomgå samma granskning som de heterosexuella.

2006-08-20 @ 12:05:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback