Kongress och villlor i Ljungskile

Är på kongress i Malmö. Just nu väldigt trött då Studentförbundet hade 15års fest igår. Trevligt var det och många gamla bekantskaper träffade man. Dålig öl drack jag också, vilket känns idag.

Annars hr det inte hänt så mycket. Göran Persson höll ett strålande tal, som alltid på kongresser. Det mest spännande just nu är om Karin ska få genom förändringarna i riktlinjerna om sjukvård. Det behövs, för ursprungsförslaget är dåligt.

Är ganska glad över att Göran inte vill pussa Göran.

Annars har veckan varit intensiv när det gäller beställningar till regionens sjukhus och primärvård. I Trestadsnämnden har det varit extra intensivt där vårdavtalet med Villa Qrera löper ut. Diskussionen har tyvärr blivit felaktig då den har handlat om att stänga Villa Qrera eller inte. Vad det handlar om är att vi har en lagstiftning som säger att en privat vårdcentral måste upphandlas om kontraktet löper ut. Nämnden hade med andra ord inget val. Villa Qrera hade förmodligen inte fått ett nytt vårdavtal även om man hade beslutat att upphandla en privat vårdcentral. Nämnden valde nu att inte göra en uppphandling för att skapa kontinuitet i vårdutbudet med att förstärka den offentligt drivna primärvården. Ett bra val tycker jag. Ett val som kommer att skap den bästa möjliga vård för Ljungskileborna. Sen må man ha synpunkter på lagen om offentlig upphandling, men visst måste det vara så att en privat vårdcentral måste kunna utsättas för konkurrens??


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback